Hankintasopimusten muuttaminen sopimuskauden aikana

Mitä kannattaa ottaa huomioon, jos hankintasopimusta pitääkin syystä tai toisesta muuttaa hankintapäätöksen ja sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen?

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi annetut suositukset ja määräykset – mikä on työnantajan rooli?

Katsaus koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi annettujen suositusten ja määräysten vaikutuksiin työpaikoilla sekä tilanteen aiheuttamien kustannusten jakoon.

Oikkari vinkkaa: etätyön salat

Koronakevät ja kesä etätöineen on vaikuttanut monen elämään. Blogikirjoituksessani annan vinkkejä siitä, miten etätyöstä voi saada tehokasta ja tuottavaa. Omakohtaisena kokemuksena toukokuussa 2020 alkanut Mäkitalon Associate Trainee -jakso.

 

Oikkari vinkkaa: kuinka valmistautua alkavaan Trainee-jaksoon

Ensimmäinen työpäivä uudessa työpaikassa on aina jännittävä kokemus, jossa korostuu hyvän valmistautumisen merkitys. Blogikirjoituksessani annan vinkkejä siitä, mitä pitäisi ottaa huomioon ennen harjoittelun alkamista. Omakohtaisena kokemuksena toukokuussa 2020 alkanut Mäkitalon Trainee-jakso.

Yritysten koronatuet: 7 keinoa ulos kriisistä

Kirjoituksessa listataan yritysten ja yrittäjien toimintaa tukemaan tarkoitetut rahalliset koronatuet ja lainsäädännölliset helpotukset.

Big data: Tietosuojalainsäädäntö ja sopimusehdot

Big datalla haasteita datan käsittelemiseksi GDPR:n mukaisesti. Anonyymi data voi muuttua henkilötiedoksi ja dataa koskevien sopimusehtojen tulee olla kunnossa.

Uusi työaikalaki tulee, onko yrityksesi valmis?

Yrityksen tarpeisiin ja toimintaan sopiva työaikajärjestelmä on sekä työnantajan että työntekijän etu. Joustavammat työaikajärjestelyt voivat tuottaa palkkakustannussäästöjä, kun työntekijöiden on mahdollista suunnitella työajankäyttö tosiasiallisten työtehtäviensä mukaan.

Kiinteistöpanttioikeus ja velallisen konkurssi

Kiinteä omaisuus muodostaa konkurssimenettelyissä taloudellisesti merkittävän omaisuuslajin, joka on myös usein velallisyhtiön konkurssissa yhtiön velkojen vakuutena.

Yleinen tietosuoja-asetus tai: kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan tietosuojaa

Viimeisten vuosikymmenien globalisaatio ja teknologian ripeä kehitys ovat tuoneet esiin uusia haasteita henkilötietojen suojaamiselle. Modernin teknologian avulla niin julkiset kuin yksityisetkin toimijat pystyvät tarjoamaan yksittäiselle henkilölle lukemattoman määrän tapoja jakaa sekä käyttää henkilötietoja. Yksilöiden kasvava halu hyödyntää henkilötietojaan on johtanut laajaan tietojen jakamiseen yksityisen ja julkisen sektorin palveluntarjoajien kanssa.

Blockchain vyöryy kaikkialle

Blockchain-tekniikka mahdollistaa jaetun tietokannan, jossa jokaisella sitä käyttävällä henkilöllä on tietokannasta käytössään täydellinen paikallinen kopio. Kyseessä on aito vertaisverkko, jossa toisilleen vieraat toimijat voivat tuottaa ja ylläpitää tietokantoja hajautetusti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Uusimmat kirjoitukset