Mäkitalo Startup Ventures Clinic 9.2.2017

[fa icon="calendar"] 15. helmikuuta, 2017 by Jani Rantanen

makitalo_startupventures.png

Järjestimme viime viikolla kuluvan vuoden ensimmäisen kasvuyrittäjille suunnatun Startup Ventures Clinic -tilaisuuden. Meillä oli tupa täynnä eteenpäin pyrkiviä innostuneita yrittäjiä, ja iltaa voi hyvällä syyllä kutsua oikein onnistuneeksi, sillä osallistujat viihtyivät tilaisuudessa sille alun perin varattua aikaa pidempäänkin.

Kävin itse paikalla esittelemässä oman yrityksemme tarinan ja palvelumme kasvuyrittäjille. Monet kiinteimmistä asiakassuhteistani ovat sellaisia, joissa olen ollut mukana jo yrityksen alkumetreillä ja joissa olen päässyt tukemaan asiakasyritystäni sen toiminnan kasvaessa ja kansainvälistyessä vuosien mittaan. Kasvuyrityksille suunnatuista palveluistamme syntyikin pitkä ja hyvä keskustelu, jossa kävimme läpi muun muassa sitä, minkä tyyppiset oikeudelliset asiat alkuvaiheen kasvuyrityksenkin olisi hyvä huolehtia kuntoon. Näitä ovat (toki toimialasta ja yrityksen taustasta hieman riippuen) esimerkiksi osakkaiden väliset suhteet, aineettomien oikeuksien suojaaminen sekä sopimukset yhteistyökumppaneiden, asiakkaiden ja rahoittajien kanssa.

Illan varsinainen ohjelma rakentui kahden esimerkkiyrityksen (Mukula ja Oppimisen Talo Oy) kasvutarinoiden ympärille. Teemoinamme olivat kaupalliset sopimukset ja aineettomat oikeudet. Lakimiehistämme yrittäjien haasteita olivat mukana ratkomassa Jussi Ekonen, Marja Hohti ja Salla-Maaret Lamberg. Pyysin heitäkin jakamaan tunnelmiaan tilaisuudesta.

Jussin mietteet olivat myönteiset: ”Saimme mielestäni loistavan aloituksen kuluvan vuoden startup-tapahtumiemme sarjalle. Ilta oli täynnä upeita esityksiä ja värikästä keskustelua niin yrittäjyydestä kuin siihen liittyvästä juridiikastakin. Pyrimme juridiikalla aina tukemaan kasvuyritysten kehitystä ja oikeuksien turvaamista, mihin tapahtumaan osallistuneiden yritysten mielenkiinto tuntuikin pääasiassa keskittyvän.”

Marja pyysi välittämään seuraavat terveiset mukana olleille: ”Oli mukava tavata teitä kaikkia, jakaa omia kokemuksia ja päästä verkostoitumaan. Antero Kivikoski neuvoi uusia yrittäjiä design thinking -ajattelun avulla innovoimaan tulevaisuutta, protoilemaan tuotetta, testaamaan sen koeryhmällä ja vasta sitten tekemään lopullisen tuotteen markkinoille. Neuvo on arvokas startup-yrittäjille, koska sen avulla voidaan luoda aivan uusia markkinoita ja uusia strategioita”.

”Startup-yrittäjällä on aina monta rautaa tulessa, ja tehtävälistalle mahtuu kaikkea demoamisesta promoamiseen ja tarvittavien tekijöiden löytämisen, kuten illan keskustelut osoittivat”, Salla-Maaret totesi ja muistutti samalla nuoria yrittäjiä siitä, että ”kaiken pyörityksen keskellä kannattaa käyttää hetki myös sen varmistamiseen, että startupin omistajasuhteet ja liiketoiminta on järjestetty myös juridisesti kestävällä tavalla heti alusta alkaen. Tämä tekee esimerkiksi tulevaisuuden sijoituskierroksista ja exit-tilanteista nopeampia ja helpompia.”

Seuraava Startup Ventures Clinic -tilaisuus järjestetään toimistollamme 2.3.2017 kello 18–20, aiheinamme ovat tuolloin nuoren yrityksen rahoitusvaihtoehdot ja sijoituskierrokset. Mukaan mahtuu vielä, ilmoittautumaan pääset täältä!

 

Jani Rantanen
osakas, asianajaja

Tägit: Startups, Startup Ventures Clinic

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Uusimmat kirjoitukset