Oikkari vinkkaa: kuinka valmistautua alkavaan Trainee-jaksoon

[fa icon="calendar"] 27. toukokuuta, 2020 by Mäkitalo Asianajotoimisto Oy

Linkkarikokoinen_oikkari vinkkaa-blogi, Kristiina 052020

Ensimmäinen työpäivä uudessa työpaikassa on aina jännittävä kokemus, jossa korostuu hyvän valmistautumisen merkitys. Blogikirjoituksessani annan vinkkejä siitä, mitä pitäisi ottaa huomioon ennen harjoittelun alkamista. Omakohtaisena kokemuksena toukokuussa 2020 alkanut Mäkitalon Trainee-jakso.

Luottamusta omaan osaamiseen

Hyvä valmistautuminen varmistaa sen, että ensimmäisten päivien aikana voi keskittyä oleelliseen eli uuden oppimiseen, kun itse yritys on jo tuttu ja käytännön asiat selvillä.

 

Yritykseen tutustuminen on jo työnhakuprosessin ensimmäinen vaihe, ja sillä on tärkeä rooli myös alkavaan Trainee-jaksoon valmistautumisessa. Pyrin luomaan itselleni mahdollisimman selkeän kuvan yrityksen historiasta, toiminnasta ja toimintatavoista esimerkiksi yrityksen internetsivujen kautta. Myös mahdollisuus kuulla kanssaopiskelijoiden kokemuksia kannattaa hyödyntää.

 

Olen itse kokenut hyödylliseksi eri oikeudenalojen perusteoksiin tutustumisen, ja myös Trainee-harjoittelun aikana pyrin seuraamaan relevantin oikeuskäytännön kehitystä sekä tutustumaan säädösmuutoksiin ja kansainväliseen sääntelyyn. Työtehtävät liittyvät usein ajankohtaisiin aiheisiin, joihin tutustumalla luon luottamusta omaan osaamiseeni sekä kehitän asiantuntijuuttani jo ennen Trainee-jakson alkua. Lisäksi pyrin mahdollisuuksien mukaan syventämään esimerkiksi tiettyyn oikeudenalaan liittyvää osaamistani opintojen avulla.

 

Oman harjoittelujaksoni aloittamiseen on omat haasteensa tuonut korona-aikaan liittyvät etätyöt, jolloin yrityksen käytänteisiin tutustuminen ei tapahdu yhtä nopeasti kuin perinteisesti toimistolla työskennellessä. Tällöin valmistautumisen ja oman aktiivisuuden rooli korostuu. Koen, että tässä tilanteessa Trainee-jaksoon valmistautumisessa korostuu erityisesti kommunikaation merkitys, jossa tärkeintä on jo ennen Trainee-tehtävien alkua kysyä, jos jokin mietityttää. Mitä selkeämmin työtehtävät ja käytänteet ovat tiedossa ennen ensimmäistä työpäivää, sitä helpompi on aloittaa uudessa työpaikassa etänä.

 

Mitä ottaa huomioon valmistautuessa alkavaan Trainee-jaksoon?

  • Tutustu ennalta harjoittelupaikkaasi mahdollisimman hyvin (hyödynnä eri lähteitä sekä työhaastattelua)
  • Ota selvää harjoittelun aikaisista työtehtävistä sekä käytännön asioista jo hyvissä ajoin ennen harjoittelun alkua
  • Mikäli työtehtäväsi liittyvät esimerkiksi tiettyyn oikeudenalaan, voit palauttaa mieleesi kyseistä oikeudenalaa koskevia yleisiä oppeja esimerkiksi oikeuskirjallisuuden avulla tai täydentämällä osaamistasi syventävillä opinnoilla
  • Tutustuminen relevanttiin oikeuskäytäntöön, säädösmuutoksiin sekä kansainväliseen sääntelyyn lisää luottamusta omaa osaamista kohtaan

 

Näiden vinkkien myötä toivotan kaikille antoisia harjoittelujaksoja,

Kristiina

 

 

 

Tägit: Oppiminen

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Uusimmat kirjoitukset